Siyonist işgaciler, Filistin'deki tarihi mekânlara saldırıyor

​İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan ve içinde barındırdığı tarihi eserler ve mekânlarla meşhur olan Sebastiya beldesi, siyonist işgalcilerin baskınına maruz kaldı.

Sebastiya belediyesindeki yerel kaynaklar, işgal rejiminin koruması altında yaklaşık 150 Yahudi işgalcinin beldedeki tarihi mekânlara baskın düzenlediğini söyledi. Ayrıca yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, işgal rejimi, tarihi mekânın girişini Filistinlilere kapattı.

Bölgedeki haber kaynakları, Sebastiya beldesi ve beldedeki arkeolojik alanların sürekli işgal rejiminin ve Yahudi işgalcilerin saldırılarına maruz kaldığını ve beldede işgal rejimi ile Filistinli gençler arasında sık sık çatışmaların yaşandığını aktarıyor.

İşgalci rejim çeteleri, UNESCO gözetiminde olan tarihi mekândaki Filistin bayrağını kaldırmanın yanı sıra bölgenin tarihi mekanlarını yıkmakla tehdit ediyor.

1980'den sonra arkeolojik alanların işgalci rejimin sözde idaresi altına alınmasına ve Sebastiya beldesinin işgalci rejimin millet parklarına dönüştürülmesine yönelik girişimler olmuştu. 

Öte yandan, Sebastiya beldesindeki Filistinli Müslümanlar, kentleşme ve inşaat konusunda işgal rejimi ve Yahudi yerleşimcilerin çıkardığı zorluklarla karşılaşıyor.

Sebastiya beldesi, Filistin'in tarihi eserler açısından en zengin bölgesi. İşgalciler, üç bin yıl öncesine dayanan köklerinin Sebastiya beldesinde olduğunu öne sürerken araştırmacılar bölgede çok daha önce Kenanilerin yaşadığını ve dört bin yıl önce orada uygarlıklarını kurduklarını söylüyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

İşkence, infaz, canlı gömülme
HAMAS'tan "Toplu mezarlar için uluslararası soruşturma" çağrısı
Nasır Hastanesi'nde üç yeni toplu mezar bulundu
Ebu Ubeyde: Düşman, yenilgiden başka bir şey elde edemeyecek
HAMAS: Esirlerin kurtarılması önceliğimizdir