Siyonist işgal rejimi Kudüslü bir aileyi evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorladı

Siyonist rejim, işgal altındaki Kudüs'ün Silvan beldesi Re'su'l-Amud Mahallesi’nde yaşayan Filistinli bir vatandaşı kendi evini yıkmaya zorladı.

Filistinli Halil, işgalcilere ait yıkım makineleri ve buldozerlerin köye gelip yıkımı icra etmesi durumunda ödemek zorunda kalacağı fahiş yıkım ücretlerinden kaçınmak için eşi ve iki çocuğuyla birlikte 10 yıldır yaşadığı evini yıkmak zorunda kaldı.

Siyonist işgal rejimine bağlı olan sözde Kudüs Belediyesi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Kudüslü Halil’e birçok kere para cezası kesti.

Yerel ve uluslararası insan hakları örgütleri, siyonist rejimin işgal altındaki Kudüs'te yaşayan Filistinlilere ev yapma izni vermeyerek şehirdeki sayılarını azaltmaya çalıştığını ifade ediyor.

Siyonist işgal rejimi, 1967'de işgal ettiği Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor ve yıkım masraflarını da Filistinlilere ödetiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Can kaybı 72 bin 938'e yükseldi
Şehit İzzeddin İzzeddin el-Haddad dualarla defnedildi
Gazze’de şehit sayısı 72 bin 763’e yükseldi
Gazze'de ateşkes ihlallerinin devam etmesi sonucu 5 şehit
Kudüs'te rahibeye saldırı