Siyonist işgal rejimi, Mescid-i Aksa'yı tamamen ele geçirmeyi planlıyor

​Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, bu sabah yüzlerce Yahudi işgalcinin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskının ardından yaptığı açıklamada, işgalcilerin Mescid-i Aksa ve çevresini tamamen ele geçirmek istediklerini söyledi.

Sabri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskının mekanın ve zamanın kutsallığını çiğnediğini ifade etti.

İşgalcilere Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’ndan ders almalarını öğütleyen Sabri, Filistinlilerden de Mescid-i Aksa’ya giderek nöbet tutmalarını istedi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, bu sabah 500’den fazla Yahudi yerleşimcinin işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini açıkladı.

Açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya el-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek küçük gruplar halinde girdikleri belirtildi.

Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya Hıtta Kapısı ile Kral Faysal Kapısı’ndan da girme teşebbüsünde bulunduklarını, Filistinlilerin Yahudi yerleşimcilere karşı koyduğunu ve işgal güçlerinin müdahalede bulunarak yerleşimcileri bölgeden uzaklaştırdığını söyledi.

Sabah erken saatlerde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek cemaati dışarı çıkaran işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’nın tüm kapılarını kapattığı ve baskın sırasında Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermediği kaydedildi.




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Dünyanın gözleri önünde 15 bin Gazzeli çocuk katledildi
BM: Refah'ta 600 bin kişi yerinden edildi
Gazze'deki soykırımda şehit sayısı 35 bin 233'e yükseldi
Yardım taşıyan 52 tır Refah'a girdi
Guterres, Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulundu