Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Siyonist işgal rejimi sözde parlamentosu Knesset üyesi Itamar Ben-Gvir, bu sabah onlarca Yahudi eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Yahudi gasıpların, işgal rejiminin sözde polisleri eşliğinde el-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdikleri ve Mescid-i Aksa'nın avlusunda provokatif davranışlar sergileyerek dolaştıkları ifade edildi.

Siyonist Yahudi milletvekili Itamar Ben-Gvir'in baskın sırasında Kubbetu's-Sahra Mescidi karşısında ayin yaptığı kaydedildi.

Yahudi gasıpların Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemelerine izin veren işgal rejiminin sözde polislerinin onlarca Filistinliyi Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırdığı ve uzaklaştırma cezası alan Filistinlilerin içeriye giremedikleri için namazlarını Mescid-i Aksa'nın kapıları önünde kılmak zorunda kaldıkları belirtildi.

Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme ve Yahudileştirme planları yapan işgal rejimi, söz konusu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Mescid-i Aksa'yı savunmasız bırakmak isteyen işgal güçleri, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına direnen Filistinlileri gözaltına alıyor ve çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırmayla cezalandırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Refah'tan göç edenlerin sayısı 810 bini aştı
Dünyanın gözleri önünde 15 bin Gazzeli çocuk katledildi
BM: Refah'ta 600 bin kişi yerinden edildi
Gazze'deki soykırımda şehit sayısı 35 bin 233'e yükseldi
Yardım taşıyan 52 tır Refah'a girdi