Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'ya yine baskın düzenledi

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 144 gasıp Yahudi, Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenledi.

Yahudi gasıpların, işgal rejiminin sözde polisleri eşliğinde el-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdikleri ve Mescid-i Aksa'nın avlusunda provokatif davranışlar sergileyerek dolaştıkları ifade edildi.

Yahudi gasıpların Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemelerine izin veren işgal rejiminin sözde polislerinin onlarca Filistinliyi Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırdığı ve uzaklaştırma cezası alan Filistinlilerin içeriye giremedikleri için namazlarını Mescid-i Aksa'nın kapıları önünde kılmak zorunda kaldıkları belirtildi.

Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme ve Yahudileştirme planları yapan işgal rejimi, söz konusu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Mescid-i Aksa'yı savunmasız bırakmak isteyen işgal güçleri, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına direnen Filistinlileri gözaltına alıyor ve çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırmayla cezalandırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu!
İsrailin STK yasağı Gazze'de felaketi derinleştiriyor
O sadece bir sözcü değil ümmetin sesiydi
BM: Gazze'de durum felaket boyutunda
Onlarca silahlı milis HAMAS'a teslim oluyor