Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa’ya yine baskın düzenledi

Onlarca siyonist yerleşimci bugün işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında el-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

68 kişilik siyonist yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği, Mescid-i Aksa’nın avlusunda provokatif tavırlar sergileyerek daha sonra es-Silsile Kapısı’ndan çıktığı bildirildi.

Mescid-i Aksa’nın kapılarında görevli işgal polislerinin Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişlerine kısıtlama uyguladığı ve içeri girenlerin kimliklerini kontrol ettiği de belirtildi.

Siyonist yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya günlük olarak baskın düzenlemeye devam ederken, işgal polisinin himayesinde ve gruplar halinde gerçekleştirilen baskınlara katılanların sayısının Yahudi bayram günlerinde daha da arttığı ifade edildi.

Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme ve Yahudileştirme planları yapan işgal rejimi, söz konusu planlarını hayata geçirebilmek için siyonist yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Mescid-i Aksa’yı savunmasız bırakmak isteyen işgal rejimi, siyonist yerleşimcilerin baskınlarına direnen Filistinlileri gözaltına alıyor ve çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmayla cezalandırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Dünyanın gözleri önünde 15 bin Gazzeli çocuk katledildi
BM: Refah'ta 600 bin kişi yerinden edildi
Gazze'deki soykırımda şehit sayısı 35 bin 233'e yükseldi
Yardım taşıyan 52 tır Refah'a girdi
Guterres, Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulundu