Siyonist rejim, HAMAS ile esir takası anlaşması yapmaya hazır

Siyonist işgal rejimi, Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) ile esir alınan işgalciler için anlaşma yapmaya hazır olduğunu duyurdu.

Siyonist işgal rejimi sözde devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, arabuluculara, takas anlaşmasını değerlendirmeye hazır olunduğu bilgisi verildi.

Muhtemel bir anlaşmanın "HAMAS'ın elinde bulunan esirlerin serbest bırakılmasını içerdiği" belirtildi.

HAMAS'ın ise Katar ve Mısır'ın da aralarında bulunduğu arabuluculara, "Gazze'ye yakıt girişine izin verilmesi, Filistinli esirlerin serbest bırakılması ve ateşkes" şartlarını öne sürdüğü kaydedildi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, 16 Ekim'de, aralarında üst düzey askerlerin de bulunduğu 200 ile 250 arasında esirin ellerinde olduğunu açıklamıştı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, dün yaptığı yazılı açıklamada, siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ellerindeki 50 kadar esirin öldüğünü duyurmuştu. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı
Yetimler Vakfı Gazzelilere sahur ikramında bulundu
Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor
Gazze'de can kaybı 72 bin 32'ye yükseldi
Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu!