Siyonist terör çetesi, Filistin'de Sevâhira Çöllerine giden yolları kapattı

İşgal altındaki Kudüs’ün güneydoğusunda bulunan Sevâhira kasabasında, çöle giden tüm yolların dün kapatıldığı bildirildi.

Sevâhira beldesi belediye meclis üyesi Yunus Cafer basın açıklamasında, işgalcilerin Sevâhira kasabasında yolları kapatmasının, bölgede yaşayan Filistinli vatandaşların vadiye gitmelerini engellediğini belirtti.

Yunus Cafer sözlerine, bu uygulamanın işgalcilerin Filistinli vatandaşlar üzerindeki baskıyı arttırma, vadideki arazilerine el koyma ve Sevâhira kasabasını çöldeki arazilerden ayırma politikasının bir parçası olduğunu da ekledi.

Cafer ayrıca 15 Eylül 2019 tarihinde Yahudi işgalcilerin Sevâhira çölündeki Minzâr dağında yerleşim merkezleri kurduklarını da ifade etti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu!
İsrailin STK yasağı Gazze'de felaketi derinleştiriyor
O sadece bir sözcü değil ümmetin sesiydi
BM: Gazze'de durum felaket boyutunda
Onlarca silahlı milis HAMAS'a teslim oluyor