FİLİSTİN - İşgalci Belediyeden yapılan açıklamada, Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Silvan beldesinde ve diğer bazı mahallelerde, özellikle de Vadi Hulve ile Vadi Er-Rababe'de, El-Bustan ve Es-Sevri mahalleleri çevresinde, Mescid-i Aksa'nın en önemli kapılarından El-Amud Kapısı karşısındaki El-Masasıra mahallesi ve çarşısında, Kudüs surlarına yakın Es-Savane mahallesinde cadde ve sokakların isimlerinin değiştirilmesinin görüşüleceği ifade edildi.
Vadi Hulve Bilgi Merkezi, dün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Belediye Başkanı Nir Barkat'ın vatandaşlarla işgal rejimi kurumlarının iletişimini kolaylaştırmak bahanesiyle ortaya attığı plan çerçevesinde işgal belediyesinin cadde ve sokakların isimlerini değiştirme konusunu ele alacağını söyledi.
Bildiride, cadde ve sokakların isimlerinin Arapça'dan İbranice'ye çevrilmesinin Kudüs'ü Yahudileştirme ve Filistinlilerin izlerini kentten silme projesi kapsamında gerçekleştiği kaydedildi.
Siyonistler Cadde İsimlerini Gasp Etmeye Hazırlanıyor
İşgal altındaki Kudüs'teki işgal belediyesinin Siyonist gaspçıların talepleri doğrultusunda Kudüs Mahallelerindeki birçok Caddenin isminin değiştirilmesi konusunu görüşeceği bildirildi.
İlk yorum yazan siz olun
Filistin Haberleri
HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
HAMAS: Gazze'de savaş sona erdi, anlaşmaya bağlıyız
Kassam, siyonistleri teslim etti
HAMAS, 7 esiri Kızılhaç'a teslim etti
BM: israil'in saldırıları ve zorla yerinden etme emirlerine rağmen birçok insan Gazze'nin kuzeyinden ayrılmadı