Siyonistler Filistinli 50 bin çocuğu alıkoydu

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Araştırma ve Belgeleme Birimi Başkanı Abdunnasır Feravine, İşgalcilerin 1967 yılından bu yana Filistinli 50 bin çocuğu alıkoyduğunu söyledi.

Siyonistler, 16 bin 655’i 2000 yılındaki Kudüs İntifadası’ndan sonra olmak üzere 1967 yılından bu yana Filistinli 50 bin çocuğu alıkoydu.

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Araştırma ve Belgeleme Birimi Başkanı Abdunnasır Feravine, “Çocukların Esir Edilmesi… Gerçekler, İstatistikler, Filistinli Çocukların Bugünlerine ve Geleceklerine Etkisi” konulu atölye çalışmasına katıldı.

Feravine, Esirlere Destek İçin Avrupa Koalisyonu’nun Brüksel’de düzenlediği beşinci konferans kapsamında gerçekleştirilen atölye çalışmasında yaptığı konuşmada, Filistinli çocukların sistematik olarak esir edildiklerini söyledi.

2000-2010 yılları arasında yıllık alıkoyma oranının 700 olduğunu belirten Feravine, 2011-2018 yılları arasında bu oranın bin 250’ye yükseldiğini ifade etti.

Feravine, konferansa katılanlardan esirlerin hukuki ve meşru haklarını savunmak, işgalcilerin Filistinli çocuklara yönelik ihlallerini deşifre etmek için çabalarını birleştirmelerini istedi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
HAMAS: Gazze'de savaş sona erdi, anlaşmaya bağlıyız
Kassam, siyonistleri teslim etti
HAMAS, 7 esiri Kızılhaç'a teslim etti
BM: israil'in saldırıları ve zorla yerinden etme emirlerine rağmen birçok insan Gazze'nin kuzeyinden ayrılmadı