"Son nefese kadar ümmeti savunmaya hazırız"

İslamî Direniş Hareketi Hamas, son nefese kadar ümmeti savunmaya hazır olduğunu belirterek, dünyanın her yerindeki halklardan Kudüs ve Mescidi Aksa için ayağa kalkmalarını istedi.

HABER MERKEZİ - Hamas Hareketi'nin dün Gazze'nin Rafah şehrinde düzenlediği gösteriye katılan Hamas liderlerinden Mansur Bureyk, Kudüs'ün şu anda Yahudileştirme çabalarının en tehlikeli sürecini yaşadığını belirtti.
Gösteride konuşan Hamas lideri Bureyk, "Ümmeti savunmak için mızrağın ucu olmaya ve ilk mevzide nöbet tutmaya devam edeceğiz. Siz ey Müslümanlar, Kudüs'ü kurtarmak için adam ve silah tedarik edip ordular göndermeniz gerekir" dedi.

El-Halil şehrinde keskin nişancı tarafından yapılan eylemi tebrik eden Bureyk, işgalci İsrail askerlerini korkutmak için Batı Yaka'nın her tarafında keskin nişancıların eylem yapmalarını istedi.

Etrafında oynanan oyunlara rağmen Gazze'nin kolay bir lokma olmayacağına dikkat çeken Bureyk, "El-Kassam Tugayları diğer direniş güçleriyle sağladığı koordine ile kendini bayağı geliştirdi. Düşmanın saldırılarına karşı koymaya ve düşmanı püskürtmeye kadir bir noktaya ulaştı. Halkımızı ve toprağımızı korumaya hazırdır. Halkımıza karşı cinayet işlemek isteyenlere karşı pusuda bekliyor" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Can kaybı 72 bin 938'e yükseldi
Şehit İzzeddin İzzeddin el-Haddad dualarla defnedildi
Gazze’de şehit sayısı 72 bin 763’e yükseldi
Gazze'de ateşkes ihlallerinin devam etmesi sonucu 5 şehit
Kudüs'te rahibeye saldırı