Sur belediye başkanından haddini aşan sözler

Çocukları BDP tarafından tertip edilen tezgâhlarla Lice kırsalına götürülerek PKK'ye teslim edilen ailelerin isyanıyla başlayan ve bu gün çocukları PKK tarafından zorla alıkonulan ailelerin direnişine dönüşen süreci sabote etmeye çalışan BDP'li Sur beledi

DİYARBAKIR  - Her fırsatta bölgedeki İslami camiaları Suriye’ye adam göndermekle suçlayan, BDP’nin Suriye deki açık yüzü olan ve kızı geçen ay Suriye de Esed’le ittifak etmiş PYD safında savaşırken öldürülen BDP Sur Belediye eş başkanı Seyit Narin, çocukları kaçırılan ailelere destek veren STK’lara yine iftiralar atmaktan geri durmadı.

Çocukları götürülen insanlara her fırsatta iftira ederek aileleri para almakla suçlayan, Mit’le işbirliği yaptıkları iddiasında bulunan BDP’lilerin bu iftiraları tutmayınca, bu seferde vicdanı olan hiçbir insanın kabul edemeyeceği ailelerin dramına sessiz kalmayarak ailelere sahip çıkan STK’lara iftira etti.

Hatırlanacağı üzere çocukları götürülen aileler, Diyarbakır büyükşehir belediyesi tarafından önce darp edilerek belediye önünden kovulmuş, sonra aileler üstü kapalı tehdit edilerek veya ikna edilmeye çalışılarak ya da aileleri birbirine karşı kışkırtarak sergilenen haklı direniş bitirilmeye çalışılmıştı.

Ailelerin haklı mücadelesi “siyasi malzeme” imiş!

Bu gün Diyarbakır büyükşehir belediyesi önünde bulunan ailelerin yanına gelen Sur Belediye eş başkanı Seyit Narin, ailelerin haklı mücadelesine önce “siyasi malzeme” deme gafletinde bulundu. Ardından ailelere her türlü insani yardımları eksik etmeyen İslami STK’ları katil ilan etme cüretinde bulundu.

Her zaman ailelerin yanındalarmış!

Selahattin Demirtaş’ın aileleri para almakla suçladığı, hatta bu söylemden sonra belediye çalışanlarının dahi aileleri para almakla suçladığı her kes tarafından aşikâr iken, gaflarını basına mal eden Narin, “ Genel başkanımız bir şey söyledi, farklı noktalara çektiler. 90’lı süreçte bizleri katledenler bugün bu annelerin haklarına sahip çıkma adına gelip burada basın açıklamaları yapıyor. Oysa bizler her zaman sizin yanınızdayız. Başkanlarımız her gün buradan geçerken sizlerle görüşüp sizlere selam veriyorlar.” söylemi üzerine sert tepki gösteren aileler Nari'nin söylediklerinin doğru olmadığını ve BDP’ den kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını, selam vermediğini hatta sorunlarını bile dinlemediğini dile getirdiler.

Ailelerin itirazları karşısından Nari'nin suskun kalması ise dikkatlerden kaçmadı. (İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir