Sur’da çatışmalar tekrar şiddetlendi video foto

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının olduğu Hasırlı Mahallesi’nde çatışmalar şiddetlendi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 85’ınci gününe girerken Hasırlı Mahallesi’nde çatışmaların şiddetlendiği ve dumanların yükseldiği görüldü.

Sokağa çıkma yasağının olduğu; Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinin bir kısmında çatışmalar devam ederken Hasırlı Mahallesi’nde silah seslerin yanı sıra top atışlarında yapıldığı duyuldu.

Sık sık silah seslerinin geldiği Hasırlı Mahallesi’nde dumanlar yükselirken, çatışma sesleri şehrin birçok yerinde duyuluyor.

Öte yandan çatışma seslerine aldırış etmeden Ulu Camii’nin önündeki çay ocaklarında oturanlar dikkatlerden kaçmadı.

İlçede dün itibariyle 2 PKK’li öldürülürken 3 kişi de teslim oldu. Toplamda öldürülen PKK’linin 234 olduğu ve şu ana kadar 218 el yapımı patlayıcın da imha edildiği belirtildi.

Bugün yaşanan çatışmalarda ise bir askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

İLKHA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir