Suriye için insani yardım çağrısı

Adıyaman İHH temsilciliği tarafından Suriye'de yaşanan insanı krizin bir nebze de olsa giderilebilmesi için yardım çağrısı yapıldı.

İHH Adıyaman koordinatörlüğü, "Sen Değilsen Kim, Bugün Değilse Ne Zaman?" sloganıyla, Suriyeli savaş mağdurlarına yardım etmek için Adıyaman Valiliğinin oluruyla yardım kampanyası başlattı. Kampanya 17 Ocak 2020 yılına kadar devam edecek.

İHH Adıyaman İl Başkanı Mahmut İzci tarafından Demokrasi Parkı'nda okunan açıklamada "İHH olarak savaşın başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi insani ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen yardımlar, koordinasyon merkezlerimiz aracılığıyla Suriye halkına ulaştırılıyor. Yaptığımız kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. Geliştirdiğimiz projelerle 2019 yılında 9 milyon kişiye yardım ulaştırdık." dedi.

Yardımların Adıyaman İHH binasına ulaştırılması gerektiğini belirten İzci "Savaşın en büyük göçü yaklaşıyor, milyonlarca kardeşimiz sadece insani yardımlarla hayatta kalmaya çalışıyor. Savaşın 9’uncu yılında tüm yardımlar durma noktasına geldi. Haydi Adıyaman, her gün bombalanan Suriye’ye bomba değil yardım yağsın, kardeşlerimize yardım edecek bir sen varsın." ifadelerini kullandı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Adıyaman Haberleri

Depremde ağır hasar gören Adıyaman taşınacak
Adıyaman'da çiftçilere 25 bin ceviz fidanı dağıtıldı
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Gönen'den ara tatil mesajı
Adıyaman İl Müftülüğünden örnek proje "Önce Donanım Sonra Aktarım"
Silahlı soyguncu yüzlerce saatlik kamera kaydının incelenmesinin ardından yakalandı