Suriye'deki saldırılarda 96 kişi öldü

Ülkedeki saldırılarda 96 kişi yaşamını yitirdi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere düzenlediği saldırılarda 96 kişinin öldüğünü bildirdi.

SNHR, ordu birliklerinin hava destekli saldırılarında başkent Şam'ın banliyölerinde 32, Humus'ta 22, Dera'da 12, Halep'te 9, Rakka'da 7, Haseke ve Hama'da 4'er, Kuneytra ve İdlib'te 2'şer, Deyru'z Zor ve Lazkiye'de birer olmak üzere 96 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi, Özgür Suriye Ordusu ve düzenli ordu arasında Şam başta olmak üzere, Halep, Dera, Deyru'z Zor, Humus ve İdlib'te şiddetli çatışmalar yaşandığını aktardı.

Suriye resmi haber ajansı SANA ise ordu birliklerinin ülke genelinde silahlı gruplara karşı düzenlediği operasyonlarda çok sayıda kişinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Suriye Haberleri

ENKS, Suriye muhalefetinden ayrıldığını duyurdu
Esad rejiminin işkence belgelerini sızdıran isim ortaya çıktı
Siyonist rejim fırsattan istifade ederek Şam'ın yakınlarına kadar ulaştı
Şam’da rejim kuvvetleri kontrolü kaybetti
Suriye'ye deprem yardımlarının ulaştırılması için iki sınır kapısı daha açılacak