Susa Camii tadilata alındı

PKK'nin 1992 yılında katliam yaptığı Susa Camii tadilata alındı.

DİYARBAKIR – PKK’nin 26 Haziran 1992 tarihinde 10 Müslüman’ı kurşuna dizerek katlettiği Susa Camii tadilata alındı. 1997 yılında korucuların köye yerleştirilmesi ile kaderine terk edilen caminin tadilatını katliamda yaşamını yitirenlerin  yakınları  yapıyor.

 

Susa Camiinin tadilatına başladıklarını ifade eden ve katliamda yaşamını yitiren Hüseyin Çetinkaya’nın yeğeni Fesih Çetinkaya, saldırıda hayatlarını kaybedenlerin katledildikleri camii avlusuna çiçek ekeceklerini ifade etti. Çetinkaya, camiyi katliamın yıldönümü olan 26 Haziran’a yetiştireceklerini söyledi.

 

Katliamdan sonra devlet tarafından köylerine yerleştirilen korucular tarafından köylerinden çıkarıldıklarını belirten Çetinkaya,  Susa Camiinin kendileri köylerine dönünceye kadar  hayvan barınağı haline getirildiğini ifade etti.(Yusuf Batı-İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Silvan Haberleri

Silvan'da asırlık camide yaşlılara anlamlı ziyaret
Silvan'da öğrenciler, öğretmenler ve veliler teravih namazında buluştu
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde saman yüklü tır park halindeki araçların üzerine devrildi
Diyarbakır'da sağanak sonrası yol ve kaldırım çöktü
Silvan'da kar yağışı