Talabani, Neçirvan Barzani ile görüştü

Irak lideri Talabani Kürdistan Başbakanı Barzani ile görüştü

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, tedavi gördüğü Almanya'da Kürdistan yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB)'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Talabani görüşmede Irak ve Kürdistan yönetimi arasındaki sorunlara çözüm bulma konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Açıklamada Talabani'nin, KYB ile Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin zaruretine işaret ederek, "Irak'ta anlaşmazlıkları çözmek için bütün siyasi partilerin birleştirici rolleri bizim içim çok önemli" dediği belirtildi.

Neçirvan Barzani de Irak'taki siyasi krizin çözümü için Talabani'nin ülkesine dönmesinin gerekli olduğunu ifade ederek, Talabani'nin tedavisini tamamlayıp bir an önce ülkeye dönmesini arzu ettiklerini söyledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı