Tarihi Diyarbakır Ulu Cami minaresinden dua nidaları yükseldi

Tüm dünyada olduğu gibi İslam coğrafyasını da tehdit eden Corana virüs salgının son bulması ve hastalığa bulaşmış Müslümanların iyileşmesi adına Türkiye genelindeki tüm camilerde dua edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 81 il müftülüğüne gönderdiği genelgede, “Kovid-19 salgınının bir an önce son bulması ve hastalarımızın şifaya kavuşmaları niyazıyla yarından itibaren yatsı ezanı sonrası tüm camilerimizden dua sesleri yükselecektir. Vatandaşlarımızı evde kalmaya, tedbirlere hassasiyetle uymaya ve tek yürek olup dua etmeye davet ediyorum.”dedi.

5'inci Harem-i Şerif olarak bilinen Diyarbakır Ulu Cami minaresinden, “Kıymetli Müslümanlar, tedbirlere uyalım. Evimizde kalıp dua edelim. Yüce Allah, devletimizi ve milletimizi her türlü felaketten korusun. Ülkemizi ve dünyamızı bu salgından en kısa zamanda kurtarsın. Sağlık çalışanlarımızın ve hastalarımızın yardımcısı olsun.” nidası yükseldi.

İLKHA














İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sur Haberleri

Diyarbakır'da çarşı ve pazarlarda bayram hareketliliği
"Küresel barışın anahtarı Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüdür"
Diyarbakır'da kitapevlerinde Ramazan indirimi
Tarihi camide 1387 yıldır devam eden sünnet kültürü: Mukabele
Bilge Gençlik Kulübü Dicle Üniversitesi'nde "Gazze ve Şehadet" programı düzenlendi