Tatvan'da İslami Düğünlere Rağbet Artıyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde İslami düğünlere olan talep her geçen gün artıyor.

BİTLİS - Evlilik hayatlarına hayırlı bir şekilde başlamak isteyen vatandaşlar, düğünlerinİ İslami ölçüler içersinde yapıyor. Bu bağlamda gittikçe bir sektör haline gelen İslami düğünler, son yıllarda Türkiye'nin her yanında sıklıkla görülmeye başlandı.

 

Davullu-Zurnalı, çalgılı ve kadın ile erkeklerin iç içe oldukları düğünlerden uzak duran vatandaşlar, helal dairesi içersinde yapılan, salavatların getirildiği, ilahiler ve ezgilerin okunduğu düğünlere yöneliyor.

 

İslami düğünlerle 2 yıl önce tanışan Tatvan halkı, bu düğünlere rağbet ediyor. Bir çok vatandaş başka illerden ilahi sanatçıları getirerek düğünlerini yapıyor.

 

Ömürlerinde sadece bir defa evlendiklerini bu nedenle de düğünlerinin İslami geleneklere uygun olmasını istediklerini belirten damat adayları, bu yolla evliliklerine hayırlı bir başlangıç yapmak istediklerini söylüyor. (Erkan Yürek-İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Halkımızın inancına uygun düğünler yapıyoruz
Söz ve Kalem "Hakkın İzinde Adaleti İkame Etmek" dosyasıyla çıktı
Söz ve kalem "Şiddet" dosyasıyla okurlarıyla buluştu
Varoluşsal Vakum da Neymiş, Müslüman Bilinci Dururken!
Kutlu Misafir Rahmet Ayı Ramazan