Tavuk yumurtası üretimi arttı

Tavuk yumurtası üretimi ağustosta bir önceki aya göre yüzde 2,9, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın ağustos ayına ait Kümes Hayvancılığı Üretimi verilerini açıkladı.

Buna göre, tavuk yumurtası üretimi ağustosta bir önceki aya göre yüzde 2,9, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 artarak 1,6 milyar adet olarak gerçekleşti.

Kesilen tavuk sayısı 111 milyon, kesilen hindi sayısı ise 516 bin adet oldu

Kesilen tavuk sayısı ağustosta bir önceki aya göre yüzde 3,3 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,5 arttı. Ağustos'ta kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 0,3 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,7 arttı.

Tavuk eti üretimi 193 bin 123 ton, hindi eti üretimi ise 5 bin 367 ton olarak gerçekleşti

Tavuk eti üretimi ağustosta bir önceki aya göre yüzde 1,4 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 arttı. Ağustosta hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 2,7 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,5 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,4 arttı. (İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Mercimek hasadının ardından patoz mesaisi başladı
Son yılların en verimli sezonunu yaşıyoruz
Güneydoğu Anadolu'nun 4 aylık hububat ihracatı 1,2 milyar dolar oldu
Hububat hasadına hazırlanan çiftçinin gözü buğday fiyatında
Tasarruflu tarımsal sulama sistemleri için hibe destek başvuruları başladı