TBB Üyesi Avukat Ali Elibol: Annelerin yavrularına kavuşması temel bir haktır

Diyarbakır'da oturma eyleminde bulunan ailelere destek ziyaretinde bulunan Türkiye Barolar Birliği Üyesi Avukat Ali Elibol, annelerin yavrularına kavuşmasının en temel hak olduğunu vurguladı.

Öldürülen bir bayan avukat arkadaşlarının duruşması için Diyarbakır'a gelen ve HDP binası önünde oturma eylemi yapan aileler ile görüşen Türkiye Barolar Birliği üyesi Avukat Ali Elibol bir açıklama yaptı.

"Bir annenin evladına kavuşması kanunen verilmiş bir görevdir" diyen Avukat Ali Elibol, "Burada annelere geldim, annelerin burada olduğunu, onların evladına kavuşmak istediğini gördüm. Baronun görevi; temel hak ve özgürlükleri korumak ve kollamaktır. Bu görev nedeniyle biz buraya geldik. Annelerin de en önemli temel hakkı, yaşam hakkından daha önce olan çocuğunun güvende olduğunu bilmesidir. Yaşam hakkından daha önemli olan çocuğuna sarılması, kokusunu almasıdır. Bunların bu dertlerini gelip burada paylaşmak için geldik. Biliyorsunuz dertler acılar paylaşılarak azalır. Sevinçler ise paylaşılarak çoğalır. Biz burada bu ailelerimizin acılarını paylaşmaya geldik. Diğer taraftan da bir meslektaşımız hunharca öldürüldü, çocuklarının gözü önünde. Bir annenin kocası tarafından öldürüldüğünü düşünün bunları görüp üzülmemek, vicdanen rahatsız olmamak mümkün değil." dedi.

Avukat Elibol son olarak, "İnşallah bu acı, bu hasret biter, sağ salim anneler yavrularına kavuşurlar ve ülkemizde de savaş tam tamlarının değil, barışın inşallah şarkıları söylenir, türküleri söylenir. Biz hep beraber Misak-ı Milli sınırları içerisinde eskisi gibi dostça kardeşçe omuz omuza yaşarız." ifadelerini kullanarak sözlerini bitirdi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Bugün hakiki imanı elde eden Gazzelilerdir
Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencilerinden ABD'deki öğrencilerin "Gazze Eylemleri"ne destek
Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen'den "üniversite sınavlarında idari personellere görev vermeme" kararına tepki
Bir sevgi, bir sevda varsa o Resulullah'tır
Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan bayanlar, duygularını anlattı