TESK Başkanı Palandöken'den "zincir market" açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, 'Perakende Yasası' olarak bilinen Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da yapılacak düzenlemelerin esnaf ve sanatkâr için iyi olacağını belirtti.

Kanunun esnaf ve sanatkarın ihtiyaçlarının karşılayamadığını savunan Palandöken, yasanın, esnafın ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, TESK olarak zincir marketlerde tütün mamulleri, alkollü içki, mobilya, cep telefonu, elektronik ve beyaz eşya, kırtasiye ürünleri, zücaciye, hırdavat, oyuncak, tekstil, konfeksiyon, ayakkabı, hediyelik eşya, oto yedek parça ve aksesuarları, kesme çiçek, işlenmemiş et ürünleri, deniz ürünleri, unlu mamul ve pastane ürünlerinin satışının yasaklanmasını talep ettiklerini bildirdi.

Zincir marketlerin, tüm ürünleri satarak 70’ten fazla meslek kolu üzerinde haksız rekabet oluşturduğunu vurgulayan Palandöken, söz konusu ürünlerin satışına sınırlama getirilmesi halinde çok sayıda meslek kolundaki esnafın iş yapmaya başlayacağını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri

​Ankara’da Sezai Karakoç için gıyabi cenaze namazı kılındı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan yetişkinlere "camide Kur'an" çağrısı
Ankara'da rüşvet operasyonu: 33 gözaltı kararı
SGK ve ÖSYM 31 personel alacak
Covid-19 tablosu açıklandı: Bakan Koca Doğu illeri için "ikna desteği" istedi