Tünelde silah ve mühimmat bulundu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir tünel içerisinde PKK’lilere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği bölgedeki bir tünel içerisinde PKK’lilerce saklandığı belirlenen çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 25 Temmuz'da 6 mahalle hariç kısmen kaldırılmıştı.

Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde sokağa çıkma yasağı sürerken, tespit edilen el yapımı patlayıcıların kontrollü imhası ve tahrip olan binaların yıkımı için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Fırat Mahallesi Başyurt Sokak üzerinde devam eden arama tarama faaliyetleri esnasında bir tünel içerisinde yapılan aramalarda; 18 adet roket sevk motoru, 2 adet anti tank roket, 3 adet anti-personel roket, 2 adet el telsizi, montaj yapılabilen silah dürbünü ve çok sayıda uzun namlulu silahlara ait mühimmat ele geçirildi.

Ele geçirilen silah ve mühimmata ele konulurken tünel ise kapatıldı. (M. Salih Keskin- İLKHA)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Nusaybin Haberleri

Mardin’de tır ile otomobil çarpıştı: Biri çocuk 5 yaralı
Mardin'de şiddetli rüzgar ve yağmur etkili oluyor
Nusaybin'de otomobilin bir çocuğa çarptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Mardin’in Nusaybin ilçesinde 3 aracın karıştığı kazada 4 kişi yaralandı
Aynı aileden 4’ü çocuk 6 ölü