Türkiye ile Yunanistan arasında "Navtex" gerginliği

Türkiye'nin Oruç Reis sismik araştırma gemisi için 10 günlük yeni bir Navtex yayımlamasına, Yunanistan Dışişleri Bakanlığından "tehdit" açıklaması geldi.

Türkiye, dün eylül ayı ortalarında Antalya Limanı'na dönen sismik araştırma gemisi Oruç Reis için yeni bir Navtex (denizcilere duyuru) mesajı yayımladı.

İlan edilen yeni Navtex'in, Antalya'nın Kaş ilçesinin karşısındaki Yunanistan'a ait Meis Adası'nın güneyinde kalan alanı kapsadığı belirtildi.

Görev süresi 22 Ekim'e kadar sürecek Oruç Reis gemisine iki geminin daha eşlik etmesi bekleniyor.

Oruç Reis için yeni bir Navtex yayımlanması, Yunanistan'ın tepkisine neden oldu. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, "Bu, doğrudan bölgedeki barışı ve güvenliği tehdit eden bir adımdır" açıklaması yaptı.

Yunanistan, Oruç Reis'in faaliyetlerini yürüttüğü bölgenin kendi yetki alanında olduğu iddia ediyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hac kesin kayıtlarında bugün son gün
Tam Güneş Tutulması başlıyor
Güneydoğu'da toz taşınımı bekleniyor
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?