Türkiye'den Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açma taahhüdüne tepki

Dışişleri Bakanlığı, Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açma taahhüdünün, başta bu konuda kabul edilmiş Birleşmiş Milletler kararları olmak üzere uluslararası hukuka aykırılık teşkil ettiğini bildirdi.

Türkiye'den Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açma taahhüdüne tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kosova ile israil arasında diplomatik ilişkilerin dün imzalanan bir anlaşmayla tesis edildiği ve bu çerçevede Kosova’nın Kudüs’te Büyükelçilik açma yönünde taahhütte bulunmuş olduğu anlaşılmaktadır.

Kosova’nın söz konusu taahhüdü, başta bu konuda kabul edilmiş Birleşmiş Milletler kararları olmak üzere uluslararası hukuka aykırılık teşkil etmektedir.

Bu yönde atılacak adımın Filistin davasına hizmet etmeyeceği ve iki devletli çözüm vizyonuna zarar vereceği açıktır." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı