Uçurtma festivali "anlamsız" konserle başladı

Mardin’de 4 gün sürecek Uluslararası Mardin Uçurtma Festivali, halkın inancıyla uyuşmayan konserle başlanmasına anlam verilemedi.

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Müze Müdürlüğü iş birliğiyle 21-25 Nisan'da düzenlenecek "Uluslararası Mardin Uçurtma Festivali" başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda kortej yürüyüşün ardından konser ile başlayan Uluslararası Mardin Uçurtma Festivali’nin halkın inancıyla uyuşmayan konserle başlanmasına anlam verilemedi.

Konser alanına getirilen bazı ilkokul öğrencileri ise “Yabancı” müzik eşliğinde dans ettikleri görülürken, yurtiçinden birçok uçurtmacının da festivale katıldığı gözlemlendi.

İsminin yazılmasını istemeyen bir vatandaş, ilkokul öğrencilerinin yabancı müzik eşliğinde dans ettirilmesine tepki göstererek, “Ben uçurtma festivaline gelmiştim, ancak konserle karşılaşınca geri döndüm. Şimdi yöresel müzik, inancımıza uygun bir müzik olsa hadi neyse derim ama yabancı müzik de neyin nesi.” (M. Salih Keskin – İLKHA)  














 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin Yıldız Kent site sakinleri: 3 aydan beri suyumuz yok, sürekli satın almak zorunda kalıyoruz
Mardin'de 6 kiloluk dev böbrek ameliyatla alındı
Mardin'de doktor, hasta yakını tarafından darp edildi
Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor
Mardin'de halk Gazze için duada buluştu