Uçurtma kültürü geleceğe taşınıyor

Mardin’de uçurtmanın gelecek nesillere aktarılması amacıyla tarihi konakta "Uçurtma Atölyesi" açıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Daire Başkanlığınca, şehrin kültürel değerlerinden uçurtmanın, gelecek nesillere aktarılması amacıyla tarihi konakta "Uçurtma Atölyesi" açtı.

Atölyede, uçurtma geçmişinin belgesel tadında anlatıldığı sinema odası ve daha önceden Mardin’de yapılmış uçurtmaların tanıtıldığı bölüm bulunuyor.

Atölyede, baştan sona bir uçurtmanın nasıl yapıldığının anlatılıyor ve uçurtma eğitimleri uzman eğitmen tarafından ücretsiz olarak veriliyor.

Atölyeye gelemeyen kırsal mahalledeki öğrencilere de gidilerek, uçurtmanın yapım aşamasıyla ilgili eğitimler veriliyor.

Mardin Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, "Şehrin önemli kültür değerlerinden uçurtma yapmayı öğretiyor ve bu kültürü gelecek nesillere aktarıyoruz." dedi.

Uçurtma atölyesinin bulunduğu tarihi binanın restore edilerek şehre kazandırıldığına dikkat çeken Yaman, "Mardin, konum ve yapı olarak Türkiye’de uçurtma uçurmaya en elverişli illerin başında geliyor. Bundan dolayı, uçurtma kültürü vatandaşlar arasında önemli bir yere sahip. Biz de bu kültürün hem yok olmayıp gelecek nesillere aktarılması hem de evlatlarımız daha profesyonel uçurtma yapsınlar diye bu atölyemizi açtık ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.  

Şehirdeki bütün çocukların bu kültürü unutmaması için çabaladıklarını aktaran Yaman, "Şehir merkezinde atölyemize gelebilen öğrencilerimize burada eğitimler veriliyor. Gelemeyenlerin okullarına giderek orada uçurtma eğitimi veriyoruz. Bu bağlamda şu ana kadar kırsal ve şehir merkezinde yaklaşık 700 öğrencimize profesyonel uçurtma yapmayı öğrettik." şeklinde konuştu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin’de altyapı çalışmaları sonrası onarılmayan çukuru halk kendi imkanlarıyla kapattı
Eğitimci Nas: Aile kurumu canlı tutulursa sağlıklı bir nesil yetişir
Rehber Gençlik Topluluğu: Üniversiteli öğrencilere helal dairesi içerisinde manevi aktiviteler sunuyoruz
Mardin’de kuru meyve ve kurutmalık ürünler tezgahlarda
Boykot hiçbir zaman insanlığın gündeminden düşmemeli