Ulusal Pamuk Konseyi Urfa’da toplandı

Şanlıurfa'da gerçekleşen Ulusal Pamuk Konseyi toplantısında dünyada ve Türkiye'de pamuk piyasalarının durumu değerlendirildi.

Ulusal Pamuk Konseyi toplantısı Şanlıurfa Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıda dünyada ve Türkiye'de pamuk piyasalarının durumu değerlendirildi.

Toplantıda, Türkiye pamuk üretiminin yarıdan fazlasını gerçekleştiren Şanlıurfa ve diğer Güneydoğu illerinde hasat ve hasat sonrası işlemlerin ardından ortaya çıkan kalite kayıplarının önlenmesi ve bölge pamuğuna hak ettiği değerin kazandırılması için yapılması gerekenler tartışıldı. 

Toplantıyı takiben heyet hizmete yeni açılan Şanlıurfa Ticaret Borsası binasında ve yakında açılacak olan Lisanslı Depoculuk tesislerinde incelemelerde bulundu. Heyet daha sonra, pamuğun depolanarak ticarete sunulmasını sağlayacak depolama tesislerini gezdi. (İLKHA)



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa'da "Niyet Ettim Örtünmeye Emrin Başım Üstüne" programı düzenlendi
Şanlıurfa'da tesettür bilincini güçlendiren anlamlı buluşma: "Tesettüre niyet ettim, emrin başım üstüne" programı
Gülebak: Hazreti Hüseyin'in davası bizim için çok değerlidir
Şanlıurfa'da tesettür programı düzenlenecek: Yüzlerce kız çocuğu tesettürle tanışacak
Şanlıurfa’da belediye otobüsünde duman paniği: Yolcular tahliye edildi