Üniversite öğrencilerinden kurtarma tatbikatı

Çukurova Üniversitesi öğrencileri, ilk ve acil yardım tatbikatına katıldı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği tarafından düzenlenen “TRALLİ” etkinliğiyle öğrenciler, İlk ve Acil Yardım” tatbikatına katıldı. İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinin katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

ÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencilerinin rol aldığı tatbikat, Meslek Yüksekokulu bahçesinde ve bina içerisinde gerçekleştirildi.

Çevredekilerin dikkatli bakışları arasında yapılan tatbikat dört aşamada gerçekleştirildi. Çukurova Üniversiteli öğrenciler senaryo gereği, yüksekten düşme, trafik kazası/araç içinde sıkışan kazazedenin çıkarılması, bombalı saldırı ve depremde zarar gören yaralılara müdahale etti.

Çeşitli vaka canlandırmalarının yer aldığı tatbikatta öğrenciler, eğitim hayatları boyunca öğrendikleri ilkyardım uygulamalarını vakalara uyguladı.

Tatbikat sonrası açıklama yapan ÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan bu tatbikatla amaçlarının, öğrencilerinin hangi konuda eksikliği olduğunu tespit etmek olduğunu söyledi. Boyan hastayı doğru olarak almanın da çok önemli olduğunu ve bu müdahalenin vakanın sakat kalma ihtimalini en aza indirdiğini belirtti. (İLKHA)



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Adana Haberleri

Adana Seyhan Reşatbey Mahallesi'nde boğazına kaçan kuru yemişten Heimlich manevrası ile kurtarıldı
Adana Seyhan Tellidere Caddesi'nde dönercide silahlı saldırı 1 ağır yaralı
İş yerine silahlı saldırı 1 yaralı
Adana Seyhan Yenibaraj Mahallesi'nde silahlı saldırı, 3 ölü
Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde işçinin kıyafeti alev aldı