Üniversitenin konseri iptal edildi

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin 150 bin TL'lik konseri İLKHA'nın yaptığı haber ve yoğun tepkiler üzerine iptal edildi.

MARDİN-Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen bahar şenlikleri kapsamında 150 bin TL karşılığında şarkıcı Funda Arar’ın vereceği müzik konseri Suriye’nin Kobani kasabasında meydana gelen olaylar ileri sürülerek iptal edildi.

MAÜ tarafından basına yapılan açıklamada, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 15 Ekim tarihinde düzenlenmesi planlanan Funda Arar konserinin Kobani’de meydana gelen üzücü olaylardan dolayı yapılmayacağı bildirildi.

Konu ile ilgili 2 Ekim’de İLKHA’da yayımlanan haberde öğrenciler ve akademisyenler, Kobani’den Şengal’den kaçan binlerce mülteci varken üniversitenin bunlara yardım yapmak yerine bir kadına akademik ders adı alında 150 bin lira vermesine anlama veremediklerini belirtmiş ve tepki göstermişlerdi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin'de 6 kilogram kaçak salep ele geçirildi: 2 kişiye 1,4 milyon TL ceza
Kadim kültürün ustaları: Tesbihin hakkı raconla değil, zikirle verilir
Sol örgütlerin işçi kutlamalarını Cuma namazına denk getirmesi tepki çekti
Mardin'de "Tesbih fuarı" yoğun ilgiyle açıldı
Kavan: Çocuklarımız fenni ilimleri okurken maneviyatı ıskalarsa çok daha büyük musibetlerle karşı karşıya kalacağız