Valilikten öldürülen PKK'liye ilişkin açıklama

Diyarbakır Valiliği, Kayapınar Belediyesine görevlendirilen kaymakama suikast hazırlığında olduğu iddia edilen PKK'linin öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, belediyelere görevlendirilen kayyumlara, siyasetçi ve iş adamlarına yönelik saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen bir PKK'linin öldürüldüğü belirtildi.

Alınan bilgiler doğrultusunda saat 03.30 sıralarında Yenişehir ilçesindeki bir eve baskın düzenlendiğinin bildirildiği açıklamada, polis ile PKK'li arasında çatışma yaşandığı kaydedildi.

Açıklamada, "İlimizde özellikle belediye başkanlığı görevi yapmakta olan kayyumlara, önemli siyasetçi ve iş adamlarına yönelik olarak saldırı gerçekleştirileceği şeklinde alınan bilgiler doğrultusunda 12 Ocak 2017 günü saat 03.30 sıralarında ilimiz Yenişehir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir ikamete güvenlik güçlerimiz tarafından operasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen operasyon sırasında şüpheli şahıs ile güvenlik güçlerimiz arasında çıkan silahlı çatışmada şüpheli şahıs etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Çatışma sonrası yapılan aramalarda PKK'linin üzerinde bir tabanca, 2 şarjör, 42 fişek ve sahte nüfus cüzdanı ele geçirildiğinin belirtildiği açıklamada, söz konusu PKK'liyle irtibatlı olduğu değerlendirilen 2 şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi. (İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir