Van’da 75 göçmen yakalandı

Van’ın Başkale ilçesinin İran sınırında bir vadide Afganistan uyruklu olduğu belirtilen 75 göçmen yakalandı.

Başkale’de İran sınırında bulunan bir vadide, Afganistan uyruklu olduğu belirtilen 75 göçmenin yakalandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye-İran sınırının güvenliğini sağlayan Başkale 3. Hudut Tabur Komutanlığı Öndersert Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, termal kameralarla keşif ve gözetleme faaliyeti yürütürken, bir grubun sınırdan içeri izinsiz girdiğini belirledi.

Kaçakların sınır hattındaki bir derede olduklarını tespit eden askerler, bölgeye baskın düzenledi. Bölgeye bir saatte ulaşan askerler, 22'si çocuk, 25'i kadın olmak üzere toplam 75 Afgan uyruklu kaçak göçmenle karşılaştı.

Öndersert Hudut Bölüğünde misafir edilen göçmenlerin resmi işlemlerin ardından sınır dışı edileceği bildirildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Van Haberleri

Van’da silahlı kavga: Baba-oğul hayatını kaybetti
Van'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Kemalizm'in Kürtçe algısı bir düşünce biçimi değil; oyalayıcıdır
Medresetü'z Zehra gerçekleşseydi bugünkü kimlik ve dil temelli ayrışmaların büyük kısmı yaşanmayabilirdi
Kürd meselesi adalet temelinde çözülür