Van'da havaların eksi derecelere düşmesi ile araçların kışlık bakımları başladı

Van'da hava sıcaklığının gece saatlerinde eksi derecelere düşmesiyle birlikte servislerde araç bakımı ve lastik değişim işlemleri başladı.

Her yıl 1 Aralık itibari ile başlayacak olan zorunlu kış lastiği takma uygulamasına sayılı günler kala Van'da araç sahipleri lastiklerini değiştirmek ve araçların kış bakımlarını yaptırmak için araç servislerinin yolunu tutuyor.

Doğu illerinde yaşanan yoğun kar yağışı ve yaşanan don olaylarına karşı araçlarını korumak ve kazalara karşı tedbir almak amacıyla servislere giden vatandaşlar, zorunlu kış lastiklerini değiştirerek kış hazırlıklarına devam ediyor.

Araçlar için kış bakımının çok önemli olduğunu ve mutlaka ihmal edilmeden yaptırılması gerektiğine dikkat çeken servis ustaları, olası kazaların önüne geçmek ve aracın korunması için bakımın elzem olduğunu ifade ettiler.

Oto servis ustası olan Zafer Suruç, aracın kış bakımının mutlaka yapılması gerektiğini belirterek, “Lastik değişimi, yağ ve antifriz değişimlerinin kesinlikle yapılması gerekiyor. Bu bakımlar kış öncesi yapılması gereken bakımlardır. Yapılmadığında zarar görülecek bakımlardır. Araç sahiplerinin en yakın servise gidip araç bakımlarını yapılmalıdır. Araç sahiplerine zamanında bakım, iyi bir kış lastik tercihi ve kontrollerin zamanında yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

Lastik fiyatlarının da değinen Suruç, “Lastik fiyatları döviz endeksli olduğu için belli bir fiyat istikrarı olmuyor. Geçen seneye kıyasla yüzde 30-40 arası fiyat artışı oldu. Bakım fiyatları araçlarda değişiklik göstermesine karşın, bir aracın kışlık bakımı 300-400 arasında yaptırılabilir.” ifadelerini kullandı.














İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Van Haberleri

Biçerdöverin giremediği tarlalar tırpanlarla biçiliyor
HAKSİAD, il başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle Van'da bir araya geldi
Van’da bir lokantada patlama meydana geldi
Uzmanlardan uyarı: Çocuklara abur cubur tarzı yiyecekler yedirmeyin
Van'da kaçakçılık ve hırsızlık suçları operasyonunda 23 kişi tutuklandı