Van’da liseye bombalı ve silahlı saldırı

Van’ın merkez Tuşba ilçesinde bulunan Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi'ne bombalı ve silahlı saldırı yapıldı.

Van’ın Tuşba ilçesi Akköprü Mahallesi'nde bulunan Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi'ne dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bombalı ve silahlı saldırı yapıldı.

Edinilen bilgiye göre olay dün gece saat 01.30 sularında yaşandı. 16 derslikli Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi'nin bahçe kapısına ses bombası atıldıktan sonra okul binasının ön kapısına pompalı tüfekle ateş açıldı. Mermilerin isabet etmesi sonucu okulun cam ve kapılarında hasar oluştu.

Polislere haber verilmesi üzerine olay yerinde inceleme yapan polis, okul binası ve çevresine 22 el ateş edildiğini tespit etti.

Saldırının okulları boykot eden PKK yandaşları tarafından yapıldığı tahmin edilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kapı ve pencerelerinde hasar oluşan okulda onarım çalışmaları başlatıldığı öğrenildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Van Haberleri

Van’da silahlı kavga: Baba-oğul hayatını kaybetti
Van'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Kemalizm'in Kürtçe algısı bir düşünce biçimi değil; oyalayıcıdır
Medresetü'z Zehra gerçekleşseydi bugünkü kimlik ve dil temelli ayrışmaların büyük kısmı yaşanmayabilirdi
Kürd meselesi adalet temelinde çözülür