Van'da numarataj çalışması

Van Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde başlattığı numarataj çalışması devam ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde başlattığı numarataj çalışması uygulaması ile kayıt altına alınan bütün yapılar Ulusal Adres Veri Tabanı'na işleniyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca sağlıklı bir kent adres envanteri oluşturulması ve kentleşmenin takibinin sağlanması için kent genelinde cadde, sokak ve binalarda numarataj çalışması sürüyor.

Yürütülen çalışma sayesinde kentteki bütün cadde, sokak ve binalar numaralandırılarak, elde edilen veriler Ulusal Adres Veri Tabanı'na (UAVT) işlenecek. Bu sayede kent veri tabanına kayıtlı olmayan adreslerde yaşayan kişilerin de kayıt altına alınması sağlanacak.

Ayrıca, daha önce kayıt altına alınmış olmasına rağmen levhaları olmayan cadde, sokak ve konutların da levhaları yenilenerek, bu adreslere ulaşılamaması sorunu ortadan kaldırılacak. Çalışma kapsamında bugüne kadar 42 bin konut ve 8 bin cadde ile sokak levhası yenilendi.  

Coğrafi bilgi sistemleri şube müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların kentleşmenin takibi ve gelir kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çalışmaların tamamlanması ile birlikte kentliye ve taşınmazlara ait adres veri tabanının en güncel verilerle yenileneceğini söylediler.

İLKHA







İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Van Haberleri

Biçerdöverin giremediği tarlalar tırpanlarla biçiliyor
HAKSİAD, il başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle Van'da bir araya geldi
Van’da bir lokantada patlama meydana geldi
Uzmanlardan uyarı: Çocuklara abur cubur tarzı yiyecekler yedirmeyin
Van'da kaçakçılık ve hırsızlık suçları operasyonunda 23 kişi tutuklandı