Van'da sağanak yağış taşkına neden oldu

İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi, Karpuzalan mahallelerinde sel meydana geldi. Halkın zarar görmemesi için Van Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ekipleri selin yaşandığı bölgeye sevk edildi.

Van Büyükşehir Belediyesi, Fen İşlerine bağlı 27 iş makinası, İtfaiyeye bağlı 3 itfaiye aracı, VASKİ’ye bağlı 5 vidanjör ve 2 basınç aracı olmak üzere 37 araç ve yaklaşık 60 personel sahada çalışıyor.

Ekipler bölgede bir yandan balçık ve çamur temizliği yaparken, bir yandan da bodrum katlarını basan sel sularını tahliye işlemi gerçekleştiriyor.

Selden hemen sonra Bostaniçi Mahallesine geçen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel de bölgedeki incelemelerini sürdürüyor.

Ayrıca selden etkilenen bölgelerde içme suyu ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmazken, Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra Karayolları Bölge Müdürlüğü, AFAD, UMKE, DSİ, İpekyolu İlçe Belediyesine bağlı ekipler koordineli bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.
















İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Van Haberleri

Biçerdöverin giremediği tarlalar tırpanlarla biçiliyor
HAKSİAD, il başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle Van'da bir araya geldi
Van’da bir lokantada patlama meydana geldi
Uzmanlardan uyarı: Çocuklara abur cubur tarzı yiyecekler yedirmeyin
Van'da kaçakçılık ve hırsızlık suçları operasyonunda 23 kişi tutuklandı