Viranşehir Belediye Başkanı Ekinci'den “10 Ocak Gazeteciler Günü” mesajı

Şanlıurfa Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, “Gece gündüz demeden herhangi bir mesai kavramı gözetmeden çalışan basın mensuplarımız her türlü övgüyü hak ediyor.” dedi.

Başkan Ekinci, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle yayımladığı mesajında, “Basın, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını sürdüren basın aynı zamanda toplunun aynasıdır.” ifadelerine yer verdi.

Teknoloji çağı ile birlikte bilgiye erişimin de kolaylaştığını, böylesi bir dönemde toplumun sesi ve vicdanı olan basının daha da önem kazandığını belirten Ekinci, şöyle devam etti:

“Daha önceleri habere ulaşmak ciddi zaman alırken, bugün elimizdeki cep telefonları ile anlık olarak gelişmelerden haberdar olabiliyoruz. Bu yüzden basının önemi kadar sorumlulukları da arttı. Bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araç olan basın yayın organlarının gücü haberleşme çağını yaşadığımız günümüzde daha çok hissedilmektedir.”

Ekinci, mesajının son bölümünde; “Dünyanın dört bir yanında yaşanan olayları ve gelişmeler topluma duyuran, gerektiğinde hayatlarını tehlikeye atarak büyük emek sarf eden basın mensuplarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum.”


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa'da toplu taşımaya zam: Tam biniş 30 TL oldu
Şanlıurfa Şehir Hastanesi 3 Ekim'de hizmete açılacak
Şanlıurfa'da jandarma kılığına girerek 12 kilo altın ve 2 milyon TL çaldılar
Şanlıurfa'da 18 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Otoyolda ters yönde ilerleyen çekici sürücüsüne 90 bin lira ceza