Viranşehir'de bir tekstil fabrikası günde 40 bin adet maske üretiyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ilk tekstil fabrikası Coronavirus salgınından ötürü Sağlık Bakanlığı onaylı ile günlük 40 bin adet maske üretiyor.

Viranşehir'de 130 çalışanla hizmet veren tekstil fabrikası bir süre önce Coronavirus salgını dolayısıyla üretimini yavaşlatmak zorunda kaldı.

Ülkede maske eksikliği dolayısıyla tekstil firması Sağlık Bakanlığı onayıyla maske üretimine başladı. Fabrika, tedarikçisi olduğu firmaya ürün üretirken bir yanda da maske ihtiyacını gideriyor.

Maske üretimi hakkında bilgi veren fabrika sahibi Şaban Bilgin, "İşletmemiz şu anda toplamda 130 çalışan ile faaliyet yürütüyor. Coronavirus salgını ilk başta çalışmalarımızı olumsuz etkiledi. Fakat sektör olarak toparlanmaya başladık. Yakın bir zamanda Coronavirus öncesi üretim kapasitesine erişeceğimize inanıyorum. Ülkemizde maske ihtiyacının karşılanmasına biz de firma olarak destek veriyoruz. Maske üretiminde aktif olarak yer alıyoruz. Günlük üretim kapasitemiz 40 bin adet maske. Sağlık Bakanlığı onayı ile üretim yapıyoruz. Tedarikçisi olduğumuz firma aracılığıyla maske üretimimiz devam ediyor. Bizim temennimiz Coronavirus salgınının bir an önce bitmesidir. Coronavirus salgınından sonra hayat normale döndüğünde çalışan sayımızı artırarak imalatımıza devam edeceğiz." dedi.












İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Viranşehir Haberleri

Viranşehir'de otomobile silahlı saldırı: 1 ölü
Viranşehir'de elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti
1'i ağır 6 kişi yaralandı
Viranşehir'de otomobile silahlı saldırı 1 ölü
1 kişi hayatını kaybetti