Ya Windows Phone 8 başarılı olmazsa

Nokia'nın Windows Phone 8 planları tutmazsa ne olacak? İşte resmi ağızdan gelen açıklamalar...

Nokia'nın Windows Phone 8 planları başarılı olmazsa, şirketin kendini kurtarmak üzere bir "B planı" var mı? Şimdiye dek cep devinin herhangi bir geri dönüş planının olmadığını biliyorduk. Ancak Nokia'nın yeni oturum başkanı Risto Siilasmaa, Windows Phone 8'li ceplerin satmaması halinde nasıl bir plan uygulayacaklarını açıkladı.

Mayıs ayında Nokia'nın oturum başkanlığına gelen Risto Siilasmaa, Windows Phone 8'in Nokia'yı başarıya ulaştıracağından emin. Siilasmaa'nın sözlerine baktığımızda sözkonusu "kurtarma" planının Symbian işletim sistemine dönüş olmayacağını anlamak mümkün. Zira Siilasmaa, Symbian'ın pazar payının sıfıra yaklaştığını da vurguluyor.

Bu arada Nokia'nın hisseleri, şimdiye kadar ulaştığı en düşük seviyelerde dolaşmaya devam ediyor. Şirket, önmümüzdeki aylarda 10.000 kişiyi işten çıkaracağını ve yönetim kademelerinde değişikliğe gideceğini daha önce duyurmuştu.

chip

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim Teknoloji Haberleri

Graphite… Yeni nesil casusluk yazılımının sessiz gölgesi
Yıldızlararası kuyruklu yıldız 3I/ATLAS Dünya’nın yakınından geçti
Yapay zekâ yeni bir tehdit çağının fitilini ateşliyor
ChatGPT’ye yeni görsel üretim modeli ve “Images” sekmesi eklendi
Yapay zekâ hain bir arkadaştan daha da tehlikeli olabilir!