Yabancı öğrencilerden Diyarbakır turu

Dicle Üniversitesinde öğrenim görmek üzere Erasmus ve Mevlana Değişim Programları kapsamında şehre gelen yabancı uyruklu öğrenciler Diyarbakır’ı gezdi.

Dicle Üniversitesinde öğrenim görmek üzere Erasmus ve Mevlana Değişim Programlarıyla İtalya, Endonezya, Romanya ve Litvanya'dan gelen 20 yabancı öğrenciye Dicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi tarafından Geleneksel Kahvaltı ve Diyarbakır Gezi Turu düzenlendi.

Tur kapsamında yabancı öğrenciler ve onlara Türkiye'de bulundukları süreçte yardımcı olmaları beklenen Erasmus Öğrenci Topluluğu üyesi öğrenciler, Dış İlişkiler Ofisinden Okutman Kadriye Dimici'nin de katılımıyla ilk olarak Dağkapı'da bulunan Sultanlar Konağında Diyarbakır'ın yöresel kahvaltısını tattılar.

Daha sonra ise sırasıyla şehrin önemli tarihi değerleri olan Ulu Cami, Mar Petyun Keldani Kilisesi, Surp Gragos Ermeni Kilisesi, Dört Ayaklı Minare, Cemil Paşa Konağı, Dengbéj Evi ve Keçi burcu ziyaret edildi.

Yabancı öğrenciler bu gezi sayesinde Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel zenginliğini keşfettiklerini dile getirdiler. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir