Yahudi yerleşimciler camiyi yaktı

Yahudi yerleşimciler, Filistin'in El-Muğir köyünde bulunan camiye saldırdı. Saldırganlar camiyi ateşe verdi

Filistin'de radikal Yahudi Yerleşimciler El-Muğir köyünün camisini ateşe verdi. Yahudi yerleşimciler, caminin duvarlarına Arap karşıtı nefret ifadeleri yazdı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Ramallah'ta yer alan El-Muğir köyünün camisi radikal Yahudi yerleşimciler tarafından yakılarak, duvarlarına Arap karşıtı nefret ifadeleri yazdı.

Sabah saatlerinde camiye giden köy halkının giriş katının bazı bölümlerini yanmış olarak bulduğu ve alevlerin üst kata kadar ulaştığının görüldüğü kaydedildi.

Olaya ilişkin Filistin ve İsrail taraflarından henüz resmi açıklama yapılmadı.

Özellikle Yahudi yerleşim yerlerinin yakınındaki bölgelerde, yerleşimciler tarafından Filistin halkına yönelik tacizlerde bulunuluyor. Yerleşimciler tarafından, zaman zaman Filistinlilerin araçlarına taş atıldığı ve ateş açıldığı görülüyor.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek, Kıble Mescidi'nin içinde mihrap ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girmesi, bütün dünya Müslümanlarında infiale neden olmuştu. Bu olayın ardından Filistin-İsrail gerilimi tırmanışa geçmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Can kaybı 72 bin 938'e yükseldi
Şehit İzzeddin İzzeddin el-Haddad dualarla defnedildi
Gazze’de şehit sayısı 72 bin 763’e yükseldi
Gazze'de ateşkes ihlallerinin devam etmesi sonucu 5 şehit
Kudüs'te rahibeye saldırı