Yarım kalan cami inşaatı yardım bekliyor

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Hüyüklü Köyü sakinleri, cami inşaatları için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Mardin merkez Artuklu ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Hüyüklü (Gırmasek) Köyü (Mahalle) sakinleri, cami inşaatları için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Konu ile ilgili bilgi veren köyün ileri gelenlerinden Abdulhakim Çetik, eski camilerinin hem küçük hem de kullanılamaz hale geldiği için yıkarak yerine yeni bir cami yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Cami inşaatına 15 gün önce başladıklarını ifade eden Çetik, caminin 300 metrekarelik bir alanda yapılacağını söyledi. Çetik, “Şuan camimizin temelini attık, kabasına geçtik. Allah izin verirse hayırseverlerin katkısıyla hem camii hem taziye evi olarak düşünüyoruz. Bu inşaatı bir an önce bitirerek Ramazan ayının ilk teravih namazını burada kılmak istiyoruz. Malumunuz köy sakinlerinin maddi gücü ortada, bu nedenle hayırsever vatandaşlarımızdan maddi destek bekliyoruz.” dedi.

Çetik, yardım etmek isteyenlerin 0544 385 77 12 nolu telefonu arayabileceklerini sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin'de 6 kilogram kaçak salep ele geçirildi: 2 kişiye 1,4 milyon TL ceza
Kadim kültürün ustaları: Tesbihin hakkı raconla değil, zikirle verilir
Sol örgütlerin işçi kutlamalarını Cuma namazına denk getirmesi tepki çekti
Mardin'de "Tesbih fuarı" yoğun ilgiyle açıldı
Kavan: Çocuklarımız fenni ilimleri okurken maneviyatı ıskalarsa çok daha büyük musibetlerle karşı karşıya kalacağız