Yaşama elverişli 3 yeni gezegen keşfedildi

Yeni gezegenler, yerküreden yüzde 70 daha büyük.

NASA'nın 'gezegen avcısı' Kepler Uzay Teleskopu, kendi yıldızlarına olan uzaklıkları sebebiyle "bilinen yaşama uygun bölge" içinde kalan 3 yeni gezegen gözlemledi.

NASA'dan yapılan açıklamaya göre, Dünya'dan 2 bin 700 ışık yılı (1 ışık yılı = 10 trilyon kilometre) uzaklıktaki Kepler-69 güneş sisteminde yer alan 'Kepler-69c' gezegeni, yerküreden yüzde 70 daha büyük.

Kendi güneşi etrafındaki dönüşünü 242 günde tamamlayan 'Kepler-69c', yaşama elverişli alan içerisinde bulunuyor.

1200 ışık yılı uzaklıktaki 5 gezegenli Kepler-62 güneş sisteminde yer alan 'Kepler-62e' ile 'Kepler-62f' gezegenlerinin de Dünya'ya benzedikleri ve akıcı su barındırdıkları düşünülüyor.

Kayalık bir görünümü olan 'Kepler-62f'in Dünya'dan sadece yüzde 40 oranında daha büyük olması, onu şu ana kadar gezegenimize en yakın büyüklükteki hayata elverişli gezegen yapıyor. 'Kepler-62e' ise Dünya'dan yüzde 60 daha büyük.

Bilim insanları, keşfin yaşamın izlerinin arandığı gezegenler araştırmasında bir kilometre taşı olduğunu belirtiyor. Kepler görevindeki ekibin başında yer alan William Borucki, "Kepler-62e Hawaii gibi sıcak, Kepler-62f ise Alaska gibi biraz soğuk. Eğer bu gezegenlerde yaşam varsa, çok gelişmiş olmalı" açıklamasını yaptı.TRTHaber

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim Teknoloji Haberleri

Yapay zekâ insanın yerini alır mı?
Yavaşlayan internet nasıl hızlandırılır?
"Kanlı para" tehlikesi yayılıyor: Uzmanlardan ailelere uyarı
Sanal tehlike: Dijital oyun bağımlılığı
Dijital platformların ve elektronik cihazların etkileri nelerdir?