Yasin Börü ve arkadaşlarına ‘Sivil Şehit’ statüsü

Diyarbakır'da 6-7 Ekim saldırılarında vahşi bir şekilde katledilen Yasin Börü ve 3 arkadaşı, ‘Sivil Şehit’ statüsüne alındı.

PKK/HDP’nin yandaşlarını sokağa çağırdıktan sonra 6-7 Ekim tarihlerinde yaşanan saldırılar neticesinde, Kurban eti dağıtırken vahşi bir şekilde katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş’e ‘Sivil Şehit’ statüsü verildi.

Bu çerçevede, Börü ve arkadaşlarının ailelerine aylık bağlanacağı ve katledilenlerin birer yakınının kamuda kadrolu olarak işe alınacağı belirtildi.

Ayrıca Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada ailelere, "Terör ve Terörden Doğan Zararların Karşılanması Kanunu" çerçevesinde, 28 bin TL maddi tazminat ödendiği belirtildi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir