Yemen’de çatışmalar durdu

Yemen’de, Birleşmiş Milletler desteğiyle alınan ateşkes kararı sonrası çatışmalar durdu.

Yemen'de, Birleşmiş Milletler desteğiyle alınan ateşkes kararından sonra ülkenin kilit liman kentlerinden Hudeyde’de çatışmalar durdu.

Ateşkes kararına, geçen hafta İsveç’te Birleşmiş Milletler gözetiminde düzenlenen görüşmeler sonucunda varılmıştı.

Suudilerin öncülüğündeki koalisyonun destek verdiği Abdurabbu Mansur Hadi güçleriyle Husiler arasında varılan ateşkes, şu an için siyasi bir anlaşma özelliğini taşımıyor. Ancak uzun vadeli barış sürecinin başlatılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Yemen’deki 29 milyon insanın 21 milyonu yardıma muhtaç. İnsani yardım kuruluşu International Rescue Committee (IRC) açıklamalarına göre de Yemen’deki insani kriz gelecek yıl daha da büyüyebilir. (İLKHA) 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemen Haberleri

Yemen Başbakanı ve bazı bakanlar siyonist rejim saldırısında şehit oldu
İşgal altındaki hedefler başarıyla vurulmuştur
Ensarullah'tan "Ben Gurion Havalimanı"na balistik füze
Amerika, Yemen’e boyun eğmek zorunda kaldı
ABD savaş uçağı Ensarullah'ın füzelerinden kaçarken denize düştü