Yemen'de Mücadele Devam Ediyor

Dr. Abdurrahman Al-Wali, Yemen'de halkın zulüm rejiminden kurtulabilmesi için tüm dünya Müslümanlarının desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

İSTANBUL - Fatih Türk-Yemen Ortak Çalışma Grubu Başkanı Dr. Abdurrahman Al-Wali ve kurum üyeleri bir takım görüşmeler yapmak üzere Türkiye'ye geldi. Yemen'de yaşanan halk devrimi ve devrim sonrası Yemen'in durumu ile ilgili bir basın açıklaması düzenleyen Yemen komitesi, yemende mücadelenin devam ettiğini ifade ederek, mevcut geçici yönetimin oluşturduğu hak ihlalleri ile ilgili bilgi verdi.

Basın açıklamasına Fatih Türk-Yemen Ortak Çalışma Grubu Başkanı Dr. Abdurrahman Al-Wali, Devrim Şehitleri İçin Çalışmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Ahmed Ali Al-Shami, Fatih Türkiye-Yemen Ortak Çalışma Grubu üyelerinden Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Şevki Salih Almaimooni ve Öğretmenler Sendikası Başkanı Fuad Muhsin Dahabah katıldı.

Eski Rejimin Gücü Hala Etkin
Mazlum Der- İstanbul Şubesinde gerçekleştirilen basın açıklaması Kur'ân-ı Kerim tilaveti ile başladı. Devrim sürecinde yaşananların anlatıldığı basın açıklamasında, "Arap devrimleri olarak da anılan sürecin ardından hareketlenen Yemen'de hareketlenmenin başladığı bir yıllık süreçte 1500'den fazla sivil ölmüştür. Toplamda 6000 den fazla ağır yaralı, 1800 civarında tutuklu ve kayıp bulunan Yemen'de polis ve asker teşkilatında eski rejimin gücünün etkin olması sürece ilişkin kaygıları artırmaktadır" denildi.

Zulüm Devam Ediyor
Yemen'de, eski rejimin Dikdatör Salih'in gitmesi sonrası tam anlamıyla ortadan kalkmadığına vurgu Yapan Al-Wali, "Batı yanlısı Ali Abdullah Salih rejimini bütün kurumlarıyla ortadan kaldırmak üzere 'Halk Rejimin Yıkılmasını İstiyor!' sloganıyla harekete geçen halk, neticede akan kanın durması adına Abdullah Salih'in gitmesi ve geçiş hükümeti kurulmasıyla yetinmiştir. Ancak eski rejimin bir diktatörün gitmesiyle ortadan kalkmayacağı, zulüm, işkence ve kayıpların sona ermeyeceği yaşanan süreçte ortaya çıkmıştır" dedi.

Siyasi tutukluların bir an önce serbest bırakılması gerektiği ifade eden Al-Wali, halka her fırsatta şiddet uygulayan polis ve asker teşkilatının eski rejimin tortularından arındırılarak halkın katılımına açılması, sağlıklı ve gerçek haber almanın önündeki baskıların sonlandırılması, yeni düzende halkın her anlamda doğrudan katılımının yollarının açılması gerektiğini ifade etti.

Hak İhlalleri Son Bulmalı
Al-Wali, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Sürecin adil bir şekilde işlemesi ve zalimlerin cezalarını çekmesi bağlamında Abdullah Salih ve emrindekiler dahil eski rejimden ve geçiş döneminden kaynaklanan hak ihlallerinin sağlıklı yargılanmasının yollarının ulusal ve uluslararası düzeyde açılması önemli bir zorunluluktur. Bu kapsamda Türkiye nezdinde de Yemen rejiminin işkencecileri ve katillerinin yargılanmasına ilişkin gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Mazlum-Der olarak onurlu bir direnişle başlarındaki zalim diktatörleri deviren ve devirme azminde olan halkların, batılı zalimlerin ayak oyunlarına kapılarak ellerindeki fırsatı kaçırmaması ve eski statükonun devamına fırsat vermemeleri gerektiğini ifade ederiz." (Emrah Tel- İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı