Yeni anayasada kritik tarih 3 Mayıs

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun 3 Mayıs Cuma günü toplanacağını söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni Anayasa konusunda siyasi partilerin değerlendirme yapma ihtiyacının hasıl olduğunu belirterek, bu değerlendirme ve istişareleri gerçekleştirmek üzere Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun 3 Mayıs Cuma günü toplanacağını söyledi.

 

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Çiçek başkanlığında yaklaşık 3 saat süren bir toplantı yaptı.

 

Çiçek, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Komisyon'da alınan kararı değerlendirdi. Çiçek, halkın, sivil toplum kuruluşlarının, kamu kuruluşlarının, üniversitelerin ve Meclis dışındaki siyasi partilerin görüşlerinin alınmasından sonra 1 Mayıs 2012 tarihinde yazım sürecine geçtiğini hatırlatarak,"Bugün, 30 Nisan itibarıyla sürecin üzerinden tam bir yıl geçmiş olmaktadır" dedi.

 

Çiçek, geçen bir yıllık süre içinde Uzlaşma Komisyonu'nun yaptığı çalışmaları ve gelinen noktayı tüm yönleriyle değerlendirdiğini, siyasi partilerin süreçle ilgili olarak değerlendirmelerini birinci ağızdan dinlediğini kaydetti.

 

Varılan sonuca göre ortaya çıkan görüşler ışığında partilerin bir değerlendirme yapma ihtiyacının hasıl olduğunu anlatan Çiçek,"Burada görev yapan sayın milletvekillerimiz, partilerini temsilen bulunuyorlar. Dolayısıyla Komisyon'un kurulmasına, kimlerin görev yapacağına dair kararı siyasi partilerimizin kendileri verdiği için bu sürecin geldiği noktayı değerlendirmek de siyasi partilere ait bir husustur. Bir istişare ihtiyacı hasıl olduğundan, bu istişareleri, değerlendirmeleri yapabilmek için Komisyon'un Cuma günü saat 14.30'da toplanmasına karar verilmiştir" diye konuştu.

 

Çiçek, gelinen süreçte liderler turu yapmayacağını ifade ederek, "Liderler turu konusunda arkadaşlarımızın şu safhada bir talebi de yok" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri

NATO, küresel işgal politikalarının silahlı gücüdür
Garantör ülkeler derhal devreye girmeli
Kumarın ve fuhşun her türlüsü yasaklanmalı
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Şeyh Said ve dava arkadaşlarını TBMM Genel Kurulunda yâd etti
Ciddi endişeler taşıyoruz