"Yerde yatmalarına razı olamazdım"

Suriyeli yaklaşık 15 mülteci gencin Konya'da yerde yattıklarını öğrenen duyarlı vatandaş, onlara evinden yatak, battaniye ve yastık verdi ve yerde yatmalarına razı olamadığını söyledi.

KONYA - Konya'ya çalışmaya gelen yaklaşık 15 Suriyeli gencin yerde yattıklarını, battaniyeleri olmadığından geceleri üşüdüklerini öğrenen vatandaşlardan A.Rahim Yüzkan, onlara evinden yatak, battaniye ve yastık götürüp verdi.

 

Konuyla ilgili konuşan A.Rahim Yüzkan, "Konya'ya gelip kazanacakları parayı ailelerine göndermek isteyen bu gençler belki diğer vatandaşlarından biraz daha şanslı ama kiraladıkları evde bile yatak ve battaniyeleri olmadığı için üşüdüklerini duydum. Gönlüm buna razı olmadı. Karınca kararınca, evimden onlara yatak, battaniye ve yastık getirdim. En azından evimizde fazla veya kullanmadığımız yatak ve battaniyelerimizi bu kardeşlerimize versek hem onları memnun ederiz hem de sevap kazanmış oluruz diye düşünüyorum. Allah onların yardımcısı olsun ve bizi de böyle musibetlerden korusun." dedi.

 

Aldıkları yardıma sevindikleri gözlerindeki parıltılardan belli olan Suriyeli gençler, Arapça 'Şükren' diyerek vatandaşa teşekkürlerini bildirdiler.
Çoğu kiralık ev bulamadıkları için geceleri soğuk havada parklarda yatmak zorunda kalan Suriyeli mülteci gençlerden kiralık ev bulanlarının ise yatak ve battaniyeleri olmadığından için içeride üşüdükleri belirtildi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya'nın Karatay ilçesi Akabe Mahallesi'nde iş yerine silahlı saldırı
Konya Selçuklu Esenler Mahallesi Yeniyol Sokakta metruk evde yangın
Konya Sultanhanı ilçe kavşağında kaza, 2'si çocuk 4 yaralı
Konya'da evde çıkan yangında 7 depremzede vefat etti
Konya'da bazı mahallelerde deprem nedeniyle okullar tatil edildi