Yeryüzü Bizim Mescidimizdir

İslam`ın çevreye verdiği önemi bana en çok anımsatan şey, Hz. Muhammed`in (SAV) yeryüzünün bir cami olduğunu söylemesidir

Amerikalı bir Müslüman olan İbrahim Abdul Matin henüz beş yaşındayken babasının ``yeryüzü bizim mescidimizdir`` deyip çimenler üzerinde namaz kılmasından oldukça etkilenmiş. ``Mescitleri temiz tuttuğumuz gibi çevremizi de temiz tutmalıyız` diye düşünen Matin, ABD`de sıkı bir çevre dostu olarak tanınıyor. ABD`li Müslümanları `Yeşil Din` kavramıyla tanıştıran Matin, bu kavramı yeryüzüne halife olarak gönderilen Müslümanın çevresiyle dostluğu olarak açıklıyor.

İbrahim Abdul Matin`in sözleri şöyle:

"İslam`ın çevreye verdiği önemi bana en çok anımsatan şey, Hz. Muhammed`in (SAV) yeryüzünün bir cami olduğunu söylemesidir. Doğadaki her şey kutsal olduğu için, hiçbir şey değersizleştirilemez. Namaz kıldığım zaman secde anında alnım çimlere değiyorsa, o çimler mahşer gününde benim için `burada namaz kıldı` diyecektir. Aynı şekilde rüzgâr, Allah`a hamd ve şükür ederken beni duyduğunu söyleyecektir. Çevremizdeki her şey lehimize ve aleyhimize şahitlik edecektir. Eğer bir fabrika sahibiysem, civa atıklarını göle atıyorsam, o göl, o göldeki balıklar ve çevredeki her şey mahşer gününde aleyhime şahitlik edecek ve `çevreyi kirlettin, beni zehirledin` diyecektir.

Yeni Şafak

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

2024 siyer yarışması soru ve cevapları
2023 siyer yarışması soru ve cevapları
Siyer Yarışması kayıtları 100 binlere ulaştı
Nisanur dergisi ağustos sayısı, "Siyaset, Müslüman ve Kadın" başlığıyla çıktı
İnzar dergisi ağustos sayısında "Sapma" konusunu işledi