Yunanistan 8 askerin iade talebini reddetti

Türkiye'nin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 askerin iadesine yönelik talebi 3'üncü kez reddedildi.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 askerin Türkiye'ye iade talebi Atina İstinaf Mahkemesi tarafından 3'üncü kez reddedildi.

Mahkemenin gerekçeli kararında, söz konusu 8 firari askerin Türkiye'de adil yargılanacaklarına dair herhangi bir güvence verilmediği, işkenceye maruz kalacakları yolundaki işaretlerin de kuvvetli olduğuna dikkat çekildi.

İstinaf Mahkemesi'nin, 8 firarinin Türkiye'de herhangi bir suç işleyip işlemediklerini yargılamadığı, bu konuda yetkisi olmadığı ve sadece Türkiye'nin iade talebini incelediği belirtildi.

Yunanistan Adalet Bakanlığı daha önce Türkiye'ye 8 firarinin darbe girişiminde yer alma suçlarından Yunan mahkemelerinde yargılanmasını önermiş ancak Ankara bu öneriye sıcak bakmamıştı.

Bu arada 8 firarinin Yunanistan'dan talep ettikleri siyasi sığınma hakkı, Yunan hükümetinin baskıları sonucu askıya alınmıştı. Darbeci askerlerin sığınma başvurularına ilişkin Yunan Danıştayından kararın 4 Mayıs'ta çıkması bekleniyor.

Firari askerler 16 Temmuz 2016'dan bu yana Atina'da bir karakolda gözaltında tutuluyor.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yunanistan Haberleri

BM'den Yunanistan'a "göçmen" tepkisi
Yunanistan'da günlük en yüksek Covid-19 vaka sayısı tespit edildi
Yunanistan'da üçüncü doz Covid-19 aşısı zorunlu olabilir
Yunanistan’da günlük Covid-19 vaka sayısı en yüksek seviyede
Torunlarını kurtarırken kendisi boğuldu